Hulp voor iemand anders

ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje Haaksbergen is bedoeld voor inwoners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen en ook niet meer gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen. De nieuwe vervoersservice bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis. Maar het kan ook gaan om boodschappen doen, naar de kapper gaan of een ritje naar een kennis. De Noaberpoort verzorgt de coördinatie.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met de Noaberpoort via (053) 573 45 96. De klant betaalt per kilometer 30 cent aan de chauffeur. De medewerker van de Noaberpoort koppelt de klant aan een van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers.

Bent u een nieuwe klant?
Vul dan eerst het inschrijfformulier in bij de Noaberpoort. Dat kan telefonisch via (053) 873 46 96 of kom langs bij de Noaberpoort. Nadat u het inschrijfformulier heeft ingevuld, kunt u gebruikmaken van AutoMaatje.

Aanmelden als vrijwilliger?

Bent u inwoner van Haaksbergen en in het bezit van een eigen auto? Vindt u het leuk om af en toe een minder mobiele plaatsgenoot te helpen door hem of haar ergens naar toe te brengen? Dan kunt u zich aanmelden bij de Noaberpoort via telefoonnummer (053) 573 45 96 of mailadres anwbautomaatje@noaberpoort.nl.