Hulp voor mezelf

Maatje

Op bepaalde momenten in het leven heb je even een coach, mentor of maatje nodig. Een maatje is een vrijwilliger die een-op-een gekoppeld is aan iemand. Maatjes zijn er op vele manieren en voor verschillende mensen.

Vrienden vinden

Er zijn verschillende initiatieven in Haaksbergen voor mensen die op zoek zijn naar een maatje om samen iets te ondernemen of om samen op stap te gaan. Wanneer je niemand kunt vragen met jou iets te gaan doen, is een maatje mogelijk een oplossing. Een aantal mogelijkheden in Haaksbergen:

  • Ziens voor iedereen die samen ondernemen leuker vindt dan alleen en die daarbij ondersteuning kan gebruiken. Kom vrijblijvend langs bij de Adriaen Brouwerstraat 10.
  • Vind een maatje is onderdeel van de Noaberpoort. Voor mensen die een maatje zoeken om samen iets te ondernemen. Neem voor meer informatie contact op met de Noaberpoort.
  • Tandem van Humanitas Twente is voor iedereen die zich eenzaam voelt ongeacht achtergrond of leeftijd. Met Tandem kom je onder de mensen. Samen met een maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt. Zo bouw je zelfvertrouwen op om zelf weer contacten te leggen. 
  • Vriendendienst Hoor 'ns van Mediant biedt gezelschap en gaat over het ondernemen van alledaagse dingen zoals bijvoorbeeld koffiedrinken, een spelletje doen, wandelen, een bezoekje aan de stad of samen fietsen. Het is bedoeld voor mensen met terugkerende psychiatrische klachten die behoefte hebben aan nieuwe contacten. 
  • Vriendenkring Samen Sterk is een initiatief in Hengelo dat gerund wordt door vrijwilligers. Iedereen is welkom.

Hulp voor jonge gezinnen en jongeren

Vrijwilligers van Humanitas bieden steun aan gezinnen met jonge kinderen (Home Start) en aan jongeren van 12 tot 25 jaar bij het ontdekken van zichzelf en het vinden van een plek in de samenleving (Match).

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wat er van u als maatje wordt verwacht? Neem dan contact op met Gerda van der Velde, maatjesconsulent bij de Noaberpoort. Dat kan via telefoonnummer (053) 573 45 89 of per mail via g.vandervelde@noaberpoort.nl.