Dé marktplaats voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

Links

Niet alleen op deze website vindt u informatie over vrijwilligerswerk. Er zijn tal van andere bronnen waar u meer te weten komt. Hieronder een overzicht van organisaties/instellingen waarmee wij samenwerken en die wellicht voor u interessant zijn. 

OrganisatieWat doen ze
WijkrachtWelzijnsorganisatie actief in Hengelo, Hof van Twente en Haaksbergen. Wijkracht richt zich op alle inwoners die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben om zo weer actief mee te doen aan de samenleving. Onderdelen van haar dienstverlening: vrijwilligerswerk, activering, jongerenwerk, participatie, buurtbemiddeling en nog veel meer. 
NoaberpoortIn de Noaberpoort werken vijf organisaties samen onder één dak: de gemeente Haaksbergen met haar WMO-consulenten www.wmo.nl, het LOES-loket www.loes.nl, het welzijnswerk van Wijkracht www.wijkracht.nl, het vrijwiligerswerk van Wijkracht www.vrijwilligerswerkhaaksbergen.nl  en het Steunpunt Mantelzorg Haaksbergen www.siztwente.nl
WMOLeven met een beperking hoeft niet altijd een handicap te zijn.
Hulp nodig bij uw zoektocht naar de juiste zorg? WMO.nl helpt u op weg. http://www.zorgwijzer.nl/faq/wmo
Loes-LoketLoes is onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin en ondersteunt ouders bij vragen/problemen rondom de opvoeding en het opgroeien van hun kinderen. 
Steunpunt Informele Zorg TwenteAls de zorg voor de ander intensief wordt en de zorgvrager niet meer buiten de zorg kan, noemen wij dit mantelzorg. In Nederland is een op de vijf mensen mantelzorger.
WeHelpenOnline marktplaats voor het vinden, verbinden, organiseren en delen van hulp.